Hello and welcome to UniSZA Library's blog. Here is yet another way to keep you in the loop as to what’s new at UniSZA Library. We’ll offer tips and tricks for using our library’s vast physical and digital resources. We’ll share lists of our favorite books and films covering a spectrum of topics, and more.

Tuesday, 16 July 2013

Buku Baru @ Library

Assalammualaikum & salam sejahtera users...hari ni admin nk promote 3 judul buku yg baru di letakkan di atas rak untuk kegunaan anda semua...hot from oven katenyer..ape khabar ramadhan anda.? .pejam celik pejam celik jgn pejam x celik2 plak ..da msuk hari ke 7 kite menjalani ibadah puasa..kejap je mase blalu kan..smoga puasa kita itu diterima Allah hendaknya...

Ok lah just straight to the point....ini adalah buku@ kitab pertama admin nk tunjukkan.. tajuknye :: Syaamil Al-Quran - MIRACLE THE REFERENCE ::
*kitab keluaran SYGMA Publishing ni amat berbaloi untuk dibaca kerana dilengkapi dgn :
1- Terjemah Tafsir Per Kata
2- Keyword
3- Sistem Pewarnaan Tajwid
4- Panduan Hukum Tajwid
5- Munasabah Ayat & Surah
6- Tafsir At-Tabari
7-Tafsir Ibnu Kasir
8- HAdith Sahih
9- Doa & Zikir
10- Asbabunnuzul
11- Doa Dalam Al-Quran
12- Asma ul Husna
13-Atlas
...dan lain-lain lagi..pendek kata banyak ilmu bermanfaat dikongsikan kepada pembaca...kalau anda nk baca al-Quran tafsir yg sgt istimewa ni dtg la ke library kampus gong badak, aras 2, koleksi multimedia..kitab ini berada di rak 1..( av BP 130.4.S93.2010 r)

Buku yang kedua ni plak berkenaan dgn sirah nabi..SIRAH TERAGUNG MUHAMMAD judul diberi..sedikit perkongsian..admin dah bace buku ni..amat menarik..mcm ensiklopedia cara persembahannya...cantik-menarik-tertarik-daboom lah buku ni.!

yang menarik lagi sejarah kerasulan nabi diperincikan dgn bahasa yang mudah difahami plus dilengkapi dgn gambar2 mnarik yang mampu membuatkan kite ingin trus membaca..bnyk info2 menarik dan fakta terbaru yg mungkin membantu anda mengenali Nabi Muhammad SAW dgn lebih mendalam..
Buku keluaran Maghfirah Pustaka ini turut memberi nilai tambah kepada kita dgn disertakan sekali ""CD Eksklusif Sirah Teragung- oleh Hafiz Hamidun"
Antara lagu yg disertakan yang mampu dijadikan halwa telinga termasuklah lagu ini .
http://www.youtube.com/watch?v=v4IXjrEcoNg

*dlm cd buku ni lagu2 dlm format mp3 je tau...vdeo yotube ni sbg kredit je.. ;)
*plus bnyk lagi lagu2 kenabian mnarik dlm cd ni...
pling best buku ni boleh pinjam :)..so ape lagi..dptkn buku ni di aras 2, koleksi multimedia rak 1.
(av BP75.24.S57.2012)..kalau nk pinjam CD lagu alunan Hafiz Hamidun ni sila lah dtg ke pejabat Bahagian Teknologi Maklumat -aras 2 ye...

Untuk buku terakhir hari ni...admin nk kongsi buku2 resipi yang terdapat di library..al maklumlah..di bulan yg mulia ni kadangkala nk jugak merasa masakan istimewa kan...air tangan sendiri...kalau hari2 beli kat bazar ramadan je bosan jugak kan..harap2 peniaga bazar ramadan x marah ...hehehehe..

buku ni pon anda boleh pinjam...admin da tgk kandungan nye..resipi die sempoi habis..sng nk masak..bahan2 pon xde la susah nk cari..da mcm rncangan masakan plak hurainnye kan..so bg anda para isteri nk msak special utk family waktu berbuka or sahor nnt boleh la dpt kn buku ni kt library yer...opss..terrrlupe plak..bg anda plajar2 yg tinggal bersama rakan2 pon boleh cuba resipi2 dlm buku ni..masak reramai..lg meriah suasa berbuka bersama kwn2 nnt dgn menikmati masakan sendiri kn?..buku ini ade 10 buah semuanya & disertakan bersama DVD..setiap satu dilengkapi dgn 23 jenis juadah masakan..banyak tu...leh rotate utk sbulan puasa :)..buku resipi keluaran Chef Hanieliza ni boleh di dapapati aras 2, koleksi multimedia rak 4..

 Sehingga ketemu lagi di lain post...slmt menjalai ibadah puasa buat semua warga unisza..

--
aminBTMM